eutoonleven.net

Eutoon Leven: Visie

In deze mandala zie je:
  • 3 kringen van mensen die in contact zijn met en bouwen op elkaar
  • In dit raken liggen harten .
  • Daarrond een krans van vlammetjes en bloemen

Centraal in de “eu”-“tonie” staan: contact ( zie”principes”) en “natuurlijke “spankracht” (zie “eutonie”). Natuurlijk, of juist afgestemd. 

Zoals een muziekinstrument goed gestemd moet zijn om goed te kunnen afstemmen op andere instrumenten, is het nodig dat je als mens in de eerste plaats goed afstemt op wie je echt bent in je verschillende gelaagdheden. 

In de eutonie trek je je terug uit het drukke leven waarin je vaak meer geleefd wordt dan dat je leeft.
Tijdens het stille oefenen kom je weer op je eigen “grond”. Je krijgt voeling met wat je drijft, wat je remt, met je kracht en met je valkuilen. Je leert jezelf accepteren zoals je bent, waardoor je ook beter anderen kan laten zijn wie ze zijn. Er komt afstemming ook op wat niet direct tastbaar is, de dragende grond van het Leven.
Stilaan leer je in contact te blijven met die “eigen grond” in ’t leven van elke dag.                                            

De principes (zie “principes”) waarmee je oefent in de eutonie zijn hierbij wegwijzers.  Je leeft en werkt met toewijding, bezield vanuit dit stil meditatief aanwezig zijn. Pretentieloos, eenvoudig, krachtig.

Wanneer je als mens op eenvoudige, natuurlijke wijze in contact gaat met jezelf, met al wie en wat je omringt, in een erkennend liefdevol raken, dan kan deze wereld een vreedzame plek worden die liefde, vreugde en schoonheid uitstraalt.