eutoonleven.net

Mia De Vleeschouwer

Een samenleving waarin ruimte is voor spelende kinderen en genieten van het leven.

Een wereld waarin iedereen zich kan thuis voelen.
De mens in overeenstemming met zichzelf, vrij in denken en handelen, gedragen door contact met zijn diepe innerlijke kern, in diep respect verbonden met alles en iedereen rondom zich.
Hiervan droom ik.
Met deze ingesteldheid studeerde ik af als licentiaat lichamelijke opvoeding.
Met deze ingesteldheid leef ik als moeder voor mijn dochters en oma voor mijn kleinkinderen

Om me verder te verdiepen in de lichamelijke en geestelijke eenheid volgde ik de 4-jarige  opleiding tot eutoniepedagoog bij Etienne Amand en Simon Witvrouw. De 3-jarige opleiding tot relatieconsulent, bij F. Cuvelier in de Relatie-Studio te Gent, verdiepte en verrijkte mijn inzichten en begeleidingsvaardigheden rond alles wat met menselijke relaties verband houdt. Als stafmedewerker stond ik in voor alles wat met nascholing rond het sociaal-emotionele verband houdt.
Ik bekwaamde me verder in de meditatieve eutonie  www.meditatieve-eutonie , volgde opleiding intuïtieve ontwikkeling, basisopleiding Sherborne bewegingspedagogiek, vervolgopleiding WA eutonie. Daarnaast verdiepte ik me in het begeleiden van groepsprocessen, psychodrama, interactiedrama en bewegingsexpressie. Momenteel staan vormingen in Kabbala, Theosofie en Christelijk Orthodoxe spiritualiteit, Reiki en Focussing op het programma, naast verdere eutoniecursussen volgen.

Ik gaf les bewegingsopvoeding aan kinderen. Hierin integreerde ik mijn inzichten en vertaalde ze naar kinderen toe.
Dit kreeg zijn neerslag in twee artikels op de portaalsite www.leerrijk.be van de uitgeverij Plantyn:

Grond onder de voeten: Een lichamelijke weg naar zelfbewustzijn, contactvaardigheid en verbondenheid door eutonie – Visie
Grond onder de voeten: lichamelijk opvoeden: Een lichamelijke weg naar zelfbewustzijn, contactvaardigheid en
verbondenheid door eutonie – Aanpak

Tussen 2000 en 2008 mocht ik deze ervaringen delen in de Arteveldehogeschool in de bachelor-na-bachelor-opleiding voor zorgcoördinatoren en leraren buitengewoon onderwijs. Daar werkte ik mee als gastlector en supervisor.

In de eigen eutonie begeleidingspraktijk richt ik me vooral tot volwassenen, zowel individueel als in groep.